TopRecepty.cz

Karamelovo-pudinkové nanuky


Karamelovo-pudinkové nanuky

Suroviny

80-90 g krupicového cukru
250 ml mléka
0,5 sáčku karamelového pudinku (18,5 g)
150 g zakysané smetany (16% tuku)

Postup

Odměřené mléko rozdělíme zhruba na poloviny a jednu část mléka ohřejeme. Horkým mlékem pak zalijeme karamel.Do rendlíku se silným dnem vsypeme cukr, postavíme na mírný zdroj tepla a chvíli počkáme, až se začne cukr tavit. Pak začneme promíchávat a připravíme světle hnědý karamel. Rendlík odstavíme a do karamelu vlijeme část horkého mléka a po pár sekundách zbytek. Rendlík musíme použít dostatečně velký, jelikož mléko po přidání vzkypí. (Pro jistotu můžeme tento proces dělat nad dřezem, rendlík se dobře drží v jedné ruce.)Po přidání mléka rendlík opět postavíme na zdroj tepla, necháme rozvařit případné hrudky a za stálého míchání přidáme druhou polovinu mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Pudink necháme krátce provařit a odstavíme.Uvařený pudink necháme za občasného promíchání zchladnout, rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Prochladlý pudink prošleháme se zakysanou smetanou a naplníme tvořítka na nanuky. Podle typu tvořítek můžeme naplněnou formou několikrát bouchnout o pracovní stůl, abychom vypudili vzduchové bubliny. Vyšší naplněná tvořítka zase můžeme promíchat, třeba špejlí.Tvořítka vložíme do mrazničky a to minimálně na 5 hodin.Po důkladném zmražení nanuky vyjmeme. Ze silikonové formy to jde velmi dobře, nanuky se z ní lehce "vyloupnou". Plastová tvořítka zase krátce ponoříme do horké vody v nějakém užším, vyšším hrníčku. Ale stačí formičku chvíli držet v ruce a taktéž nanuky vyjmeme.

Poznámka

Uvedený počet kusů je orientační, záleží na velikosti tvořítek.
Při práci s karamelem bych chtěla upozornit na opatrnost.
Množství cukru si určí každý dle své chuti. Po zmražení je sladká chuť méně intenzívní.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 12.04.2022 14:15

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz