TopRecepty.cz

Velikonoční jablečná aspiková vejce


Velikonoční jablečná aspiková vejce

Suroviny

200 ml pomerančové šťávy
20 g sypké želatiny
3 větší jablka
šťáva z 1 citronu
med (podle chuti)
1 špetka mleté skořice
Dále:
15-20 čistých, vysušených vaječných skořápek (záleží na velikosti)
olej (podle potřeby)

Postup

Šťávu ohřejeme, přidáme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut stát.Mezitím do větší mísy na hrubém struhadle nastrouháme očištěná jablka. Pokud mají zdravou slupku, nemusíme je loupat. Podle sladkosti jablek přidáme med, šťávu z citronu, skořici a promícháme.Dále přidáme rozpuštěnou želatinu a opět důkladně promícháme.Pomocí malé lžičky naplníme vaječné skořápky jablečnou směsí až po otvor. Skořápky dáme do obalu na vajíčka a dáme uležet na 5 hodin do lednice (ale klidně i přes noc).Po odstranění skořápek můžeme vajíčka podávat s ochucenou zakysanou smetanou, šlehačkou nebo přelité ovocným rozvarem z libovolného ovoce.Neloupanými vajíčky také můžeme obdarovat malé šmigrustníky, kteří z takovéto ovocné pomlázky mívají velkou radost.

Poznámka

Příprava vaječných skořápek.
Vaječné skořápky umyjeme, na širším konci nožíkem naťukáme malou dírku a tu opatrně zvětšíme na průměr cca 2 cm.
Obsah ze skořápek vylijeme(vytřepeme) do uzavíratelné sklenky a uchováme na pozdější použití.
Skořápky důkladně vypláchneme horkou vodou (můžeme si pomoci ukazováčkem, který se do otvoru hezky vejde a dosáhne na dno i do stran) a vnitřky pořádně vysušíme pomocí fénu.
Takto připravené skořápky uchováme v uzavíratelné krabici. Pokud budeme plnit ihned, tak do každé kápneme trošku oleje a rozetřeme buď vatovou tyčinkou, nebo ukazováčkem. Olej slouží pro snadnější oloupání.
Dospělým "mrskačům" se líbí sladkokyselá verze https://www.toprecepty.cz/recept/52161-velikonocni-aspikova-vejce/

autor Autor: Anna Kocikova (Drahuš)
Datum vložení Datum vložení: 17.04.2022 17:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz