3 bílky
150 g krupicového cukru
100 g moučkového cukru
50 g vlašských ořechů (případně kokosu)
Krém:
1 plechovka karamelového Salka
250 g másla
čokoláda na dozdobení povrchu
Bílky o pokojové teplotě šleháme s krupicovým cukrem nad párou cca 6 minut. Poté přidáme prosátý mletý cukr a opět šleháme cca 5 minut. Pak vmícháme vařečkou jemně mleté vlašské ořechy a přes šablonu vytřeme směs na pečící papír.Šablonu opatrně odebereme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů. Po vložení plechu teplotu snížíme na 100 stupňů a pečeme cca 50 minut. Po upečení necháme v pootevřené troubě doschnout.Na krém: Karamelové Salko přidáme ke změklému máslu a šleháme na vysoké otáčky, až vznikne nadýchaný krém. Naplníme sáček krémem s ostře řezanou špičkou a na spodní korpusy laskonek naneseme krém. Přidáme horní korpusy a laskonky uložíme do chladu. Nakonec pokapeme rozpuštěnou čokoládou
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 18.04.2022 14:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz