650 g jablek
šťáva z 1 citronu
2 lžíce rozinek
5 lžic rumu
180 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
120 g másla
1 sáček vanilkového cukru
120 g cukru krupice
2 vejce
Rozinky posypeme cukrem a přelijeme rumem. Necháme je přes noc uležet. Minimálně 5 hodin.Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.Mouku smísíme s kypřícím práškem. Troubu dáme rozehřívat na 200 °C.V míse utřeme 90 g másla, 60 g cukru a 1 vanilkový cukr.Přisypeme mouku a rukama prohněteme, až vznikne lehké žmolenkové těsto.Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou (nebo vyložíme pečícím papírem) a rozetřeme do ní těsto.Na těsto vyrovnáme připravené plátky jablek a posypeme krupicovým cukrem.Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.Mezitím si připravíme polevu. Do pěny našleháme 30 g másla, 40 g cukru a 1 vejce.Krátce před koncem pečení přelijeme koláč připravenou pěnou a posypeme ochucenými rozinkami. Pečeme ještě asi 10 minut.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 15:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz