TopRecepty.cz

Buchta na pekáč


Buchta na pekáč

Suroviny

1 kelímek pařížské šlehačky
4 vejce
300 g polohrubé mouky
150 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce rumu
ovoce (nebo kompot)

Postup

Vyšleháme šlehačku do tuha, vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli.Žloutky s cukrem a rumem vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne jakási tuhá drobenka. Do té přidáme sníh, šlehačku a postupně promícháváme. Není nutno drobenku úplně rozmíchat, ani to nejde. Tím vznikne dvoubarevný vnitřek.Vlijeme do pekáče, který je vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem a pečeme při 180 stupních asi 35 minut.

Poznámka

Buchta je dost suchá, takže je dobré podávat s bílým jogurtem, ideálně s proteinovým.

autor Autor: 1Marie
Datum vložení Datum vložení: 01.05.2022 12:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz