1 kelímek pařížské šlehačky
4 vejce
300 g polohrubé mouky
150 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce rumu
ovoce (nebo kompot)
Vyšleháme šlehačku do tuha, vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli.Žloutky s cukrem a rumem vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne jakási tuhá drobenka. Do té přidáme sníh, šlehačku a postupně promícháváme. Není nutno drobenku úplně rozmíchat, ani to nejde. Tím vznikne dvoubarevný vnitřek.Vlijeme do pekáče, který je vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem a pečeme při 180 stupních asi 35 minut.
Buchta je dost suchá, takže je dobré podávat s bílým jogurtem, ideálně s proteinovým.
Autor: 1Marie | |
Datum vložení: 01.05.2022 12:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz