40 g krupicového cukru (dle chuti)
30 ml vody
120 g jablek (oloupaná bez jadřinců)
malý kousek celé skořice
100 g banánu (bez slupky)
Cukr vložíme do menšího rendlíku se silným dnem, necháme ho na mírném příkonu tepla částečně rozpustit a pak už za stálého míchání připravíme karamel. Odstavíme, zalijeme horkou vodou a opět necháme vařit, až do rozpuštění případných hrudek.Ke karamelovému základu přidáme jabka nakrájená na menší kousky, přidáme malý kousek skořice a jablka dusíme do měkka. Pak je vychladíme, rychleji to půjde ve studené vodní lázni. Nakonec vyjmeme skořici.K jablečné směsi přidáme na kousky nakrájený banán a vše rozmixujeme. Lze použít i menší sekáček potravin.Hladkou směsí naplníme nanuková tvořítka, vložíme do mrazničky a necháme několik hodin mrazit.Pak nanuky z formy vyjmeme. Ze silikonové formy jdou nanuky lehce "vyloupnout".
Množství cukru si každý může upravit dle své chuti, zkoušela jsem třeba i s 50 g a bylo to hodně. Pokud by se někomu nechtěl dělat karamel, tak podusí jablka pouze s cukrem.
Počet kusů se může lišit, je to dle velikosti tvořítek.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 01.05.2022 20:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz