3 hrušky
2 hrnky džusu pomeranč
250 g mascarpone
100 g lískových ořechů
1 špetka citronové kůry
5 hřebíčků
1 celá skořice
1 badyán
1 hrnek cukru
Rozkrojíme hrušky, neloupeme, jen vybereme jadřinec a vložíme do hrnce. Přilejeme 2 hrnky pomerančového džusu, přidáme koření a vaříme tak, aby nebyly ani tvrdé, ale ani úplně měkké.Potom hrušky vyndáme stranou, přidáme do džusu hrnek cukru a redukujeme vařením na sirup. Potom vyndáme z hrnce koření.Během redukování na sirup připravíme ořechy v karamelu. Do menšího rendlíku dáme půl hrnku vody a zasypeme cukrem, uděláme karamel, do kterého pak dáme lískové ořechy, hezky je v tom obalíme a vyndáme stranou.Než vznikne karamel, ušleháme mascarpone s citronovou kůrou a dvěma lžícemi cukru. Šleháme, dokud nemáme hladký krém.Na talířek nastříkáme mascarpone, na něj položíme hrušku a posypeme ořechy. Ozdobíme redukovanou šťávou.
Z pořadu Prostřeno
Tip: Ořechy obalené v karamelu necháme zaschnout na pečicím papíře. Lépe je pak sundáme.
Autor: Muflonek (Iva Strnadová) | |
Datum vložení: 10.05.2022 01:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz