250 g vlašských ořechů
20 g másla
2 lžíce medu
1 kelímek zakysané smetany
1 kelímek mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
2-3 velká červená jablka
2 bio vanilkové cukry
1 lžička skořice
2 plátky želatiny
Vlašské ořechy rozsekáme v sekáčku (větší kousky můžeme nechat), orestujeme na másle s medem do karamelova a nasypeme na dno sklenic.Zakysanou smetanu vyšleháme s mascarpone, osladíme moučkovým cukrem a opatrně navrstvíme na ořechy.Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, osladíme vanilkovým cukrem, ochutíme skořicí a vložíme do rendlíku s trochou vody. Povaříme do poloměkka a rozmixujeme (kousky opět můžeme ponechat).Podle návodu na obalu připravíme želatinu, opatrně do ní po lžících vmícháme jablečné pyré a završíme jím pohárky, které necháme minimálně 2 hodiny vychladit.
Autor: PetraKaminska (Petra Kamińska) | |
Datum vložení: 14.05.2022 11:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz