1 velké vejce
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
100 g vlašských ořechů
150 ml mléka (podle potřeby)
125 ml oleje
1 vanilkový cukr
Krém:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
2 lžíce cukru (podle chuti více)
1 tvaroh ve vaničce
125 g másla změklého
1 lžíce rumu
Na posyp:
nasekané ořechy
strouhaná čokoláda
Z mléka, pudinkového prášku a cukru, uvaříme hustý pudink, na vršek přitiskneme potravinářskou fólii a necháme zcela vychladnout.Předehřejeme troubu na 180 °C .
Vyložíme pečicím papírem plech 23 x 32 cm.Vejce s cukry vyšleháme do husté bílé pěny. Přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a strouhanými ořechy. Podle hustoty těsta můžeme přidat trochu mléka.Vše promícháme metličkou a vlijeme do připraveného plechu. Uhladíme povrch.Dáme péct. Když těsto v troubě zvětší objem, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20-25 minut.Stupeň propečení poznáme podle oddělovani se plátu od stěn plechu a zkouškou špejlí.Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a mezitím vyšleháme krém.Do vychladlého pudinku zašleháme máslo, tvaroh a rum. Vytvoříme hladký hustý krém. Pokud by se vytvořily hrudky pudinku, lehce napravíme krátkým promixováním.Krém navrstvíme na vychladlý korpus. Uhladíme a povrch posypeme sekanými ořechy a kouskem nastrouhané čokolády.Necháme vychladit a ztuhnout, nejlépe přes noc.Nakrájíme řezy nebo kostky a můžeme podávat.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 21.05.2022 07:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz