1 plechovka salka (dala jsem čokoládové)
2 vejce
150 g hladké mouky
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody + kapka octu
na náplň oblíbený krém, marmeláda nebo džem
Do mísy dáme salko a vejce. Metličkou prošleháme a spojíme, přidáme mouku, sůl a sodu aktivovanou octem. Vše smícháme a nalijeme na plech (30x40) s pomaštěným pečícím papírem.Uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 st. 8 minut.Upečenou roládu překlopíme na čistý pečící papír a stočíme. Necháme vychladnout.Po vychlazení mažeme oblíbeným kréme a stočíme. Necháme vychladit. Pocukrujeme a můžeme podávat.
Roláda je hutnější, není tak nadýchaná jako šlehaná. V původním receptu je bílé salko, ale to čokoládové je na ni moc dobré. Krém jsem použila známý hrk-hrk s mandarinkami. Je to opravdu rychlovka a určitě jsem nedělala naposledy.
Zdroj: To je nápad s.k...upraveno.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 21.05.2022 12:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz