1,5 želatinového plátu
400 ml smetany
20 g cukru
50 ml sirupu z bezových květů
1 lžíce vanilkového cukru
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 citronu
1 špetka soli
Želatinu nechejte změknout v chladné vodě.Smetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou nabobtnalou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron. Lehce povařte.Hmotu nechejte trochu zchladnout, nalejte do malých formiček a odstavte zhruba na 2 hodiny do lednice.Až hmota zcela zchladne, můžete začít servírovat. Dobrou chuť!
Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují nejrůznější pokrmy, mezi které patří i bezová panna cotta. Pokud jste milovníci sladkého, jistě oceníte tento svěží dezert.
Autor: Jihotyrolska_kucharka | |
Datum vložení: 27.05.2022 10:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz