Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek kefírového mléka
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 vejce
Drobenka:
100 g hrubé mouky
50 g másla
40 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Dále:
máslo
strouhanka
1 kg zavařeného nebo čerstvého ovoce (meruňky, broskve, pomeranč, mandarinky apod.)
Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku) a hrnek (250 ml)Příprava těsta:
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky.Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.)Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Autor: FilipVkuchyni | |
Datum vložení: 03.06.2022 22:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz