120 g másla
220 g moučkového cukru
4 vejce
400 ml vlažného mléka
500 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
500 g meruněk
200 g jahod
máslo na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci do pěny, do které vmícháme polovinu vlažného mléka a polovinu prosáté mouky. Poté přilijeme druhou polovinu mléka a doplníme zbylou moukou promíchanou s kypřicím práškem.Pekáček s vyšším okrajem předem vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou (nebo vyložíme pečicím papírem). Následně nalijeme hotové těsto a uhladíme.Meruňky očistíme a vypeckujeme. Jahody taktéž očistíme a spolu s meruňkami nakrájíme na kousky a rozložíme po celé ploše s mírným rozestupem.Troubu včas rozpálíme na 180 °C.Bublaninu pečeme přibližně 45 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku.Před podáváním bublaninu pocukrujeme.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 05.06.2022 22:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz