400 g jahod
250 ml bezinkového sirupu
250 ml 33% smetany
med podle potřeby
Všechny suroviny rozmixujeme. Pokud bude směs málo sladká, přidáme podle svých chutí med a ještě jednou rozmixujeme.Připravíme si silikonové tvořítka nebo litrovou uzavíratelnou krabičku do které jahodovou směs nalijeme.
Dáme do mrazáku na 6 hodin.Pokud budeme zmražovat v krabičce, tak ji během dne každou druhou hodinu z mrazáku vytáhneme, zmrzlinu do hloubky vidličkou narušíme, několika tahy vidličkou promícháme a povrch uhladíme.Před podáváním je dobré nechat zmrzlinu přibližně 10 minut při pokojové teplotě povolit. Bude se lépe nabírat.
Sousedka nám přinesla ochutnat sorbet z bezinkového sirupu, vody a citronové šťávy. Mám jahody ze samosběru a sirup také, tak mě napadlo udělat něco na mlsání.
Sirup dělám podlehttps://www.toprecepty.cz/recept/39365-bezovy-sirup-z-kvetu-cerneho-bezu-kosmatice/
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 07.06.2022 19:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz