1 vyválené chlazené listové těsto
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
1 žloutek
100 g másla
rum (podle chuti)
cukr (podle chuti)
1 žloutek na potírání rohů těsta
1 rozšlehané vejce na potírání těsta
Dopředu uvaříme pudink, aby stihl vychladnout. Smícháme na něj do hrnce mléko, pudink, žloutek a cukry. Přivedeme k varu, 2 minuty povaříme a vmícháme máslo. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme vychladit.Těsto nakrájíme na čtverce 6x6 cm. Obalíme je na kovovou trubičku a protilehlé rohy potřeme žloutkem a spojíme.Připravené trubičky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C dozlatova.Studený pudink vyšleháme do krému. Krémem naplníme zdobící sáček na stříkání a šátečky naplníme. Nakonec pocukrujeme a můžeme podávat.
Může se stát, že krém po vyšlehání není úplně hustý. Stačí přisypat asi třetinu pudinku Olé za studena. Krém se krásně vyšlehá do tuha. Kdo by chtěl krém ještě jemnější chuti, vyšlehá 100 g šlehačky do tuha a lehce vmíchá do už hotového krému.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 11.06.2022 15:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz