Korpus:
150 g cukru
4 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
120 g polohrubé mouky
2 lžíce teplé vody
Krém:
1 hrnek rozmačkaných jahod
1,5 kostky másla
8 lžic cukru
Poleva:
1 čokoláda na vaření
máslo (nebo Hera, podle potřeby)
Dále:
tuk na vymazání
mouka na vysypání
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu.Vložíme do předehřáté trouby a piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.Korpus necháme vychladnout a uděláme krém. Změklé máslo vyšleháme a po částech k němu zašleháváme rozmačkané jahody a cukr. Šleháme dokud krém není celý obarvený, nadýchaný a nejsou v něm žádné hrudky. Na vychladlý korpus tento krém rovnoměrně rozetřeme.Do hrnce dáme kousek másla/Hery a necháme rozpustit. Poté přidáme čokoládu a mícháme. Nakonec rozetřeme čokoládu na buchtu.
Jahodové míša řezy √
-lehké
-ke kafi
-na oslavu
-pro radost
můžete mi napsat vaše názory a dotazy do komentářů♡
Autor: bonappetit (julie bon appétit) | |
Datum vložení: 23.06.2022 19:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz