Korpus:
3 vejce
75 g cukru krupice
2 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
75 g polohrubé mouky
1 špetka soli
1/2 prášku do pečiva
20 g kakaa
Krém 1:
500 ml mléka
50 g dětské krupičky
75 g cukru krupice
2 lžíce vanilkového pudinku (v prášku)
50 g másla
Krém 2:
500 ml mléka
50 g dětské krupičky
75 g cukru krupice
2 lžíce jahodového pudinku (v prášku)
50 g másla
Dále:
jahody
dortová želatina
šlehačka na dozdobení (možno vynechat)
Zapneme troubu na 180 °C a plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.Do mísy dáme vejce, cukr a elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejvyšší stupeň. Přidáme horkou vodu a vyšleháme hustou bílou hmotu. Do hmoty zašleháme olej a poté ručně metličkou vmícháme směs mouky se solí, kakaem a kypřicím práškem.Těsto vlijeme na plech a dáme péct, po 5 minutách snížíme teplotu a dopečeme ještě 5-7 minut (podle trouby). Hotový korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.Mezitím připravíme krém a omyjeme jahody a necháme je okapat na sítu.Krém můžeme udělat jednobarevný tak, že smícháme krupičku, cukr a pudinkový prášek. Dobře promícháme v mléce, uvaříme hustou kaši a ihned vmícháme máslo. Pokud chceme dvě barvy, tak uvaříme nejprve vanilkový, vlijeme a rozetřeme na korpus. Poté uvaříme jahodový a uvařený pak vlijeme a rozetřeme na vanilkovou vrstvu. Necháme vychladnout.Zatím nakrájíme stopek zbavené jahody na plátky a ty poklademe na krém.Podle návodu na obalu uděláme želatinu a mírně zchladlou jahody polijeme. necháme ztuhnout.Po ztuhnutí nakrájíme řezy a můžeme je dozdobit šlehačkou.
Na krém lze udělat jednu barvu se 4 lžícemi pudinku.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 25.06.2022 09:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz