Korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek krupicového cukru
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce holandského kakaa
Krém:
500 ml smetany ke šlehání
200 g čokolády na vaření
Na ozdobu:
čerstvé višně
Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Zahříváme za stálého míchání, čokoláda se musí rozpustit. Smetana nesmí vařit!Necháme vystydnout a uložíme na noc do lednice.Suroviny na korpus dáme všechny do mísy a ušleháme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st.asi 35-40 minut podle typu trouby.Vychladlý korpus rozkrojíme. Šlehačku s čokoládou ušleháme a naplníme korpus. Potřeme na povrchu a ozdobíme čerstvými višněmi. Uložíme do lednice, alespoň na dvě hodiny.
1 hrnek = 250 ml
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 01.07.2022 12:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz