Těsto:
300 g hladké mouky
220 g másla
100 g cukru krystal
4 žloutky
Sníh:
4 bílky
200 g cukru krystal
špetka soli
Dále:
1/2 kg rybízu
tuk na vymazání formy
Ingredience na těsto zpracujeme rukou a vtlačíme do vymazané formy.
Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut do růžova.Mezitím ušleháme bílky do tuhého sněhu a pak postupně zašleháme cukr, vznikne nám pevná “hmota”. Nakonec do ní vmícháme opatrně rybíz.Směs opatrně naneseme na povrch korpusu a pečeme do té doby, až povrch lehce zezlátne.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 02.07.2022 20:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz