250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
20 g čerstvého pekařského droždí
sůl
250 ml vlahého mléka
1 vejce
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
125 g rozpuštěného vlažného tuku (mix másla a sádla)
Na potření:
1 vejce
Náplň:
1 kg tvarohu v kostce
2 vejce
cukr (podle chuti)
1 vanilkový cukr
2 lžíce citronové šťávy
Na posyp:
125 g strouhaného perníku
100 g rozpuštěného másla na polití
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít. Pak přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto. Necháme vykynout.Zatím připravíme náplň: Tvaroh s cukrem a žloutky utřeme a vmícháme sníh z bílků.
Perník nastrouháme na jemném struhadle.Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a rozdělíme na 4 stejně velké díly a uděláme bochánky. Každý bochánek rozválíme dokulata a opatrně pomocí válečku přendáme na plech s pečIcím papírem.Náplň rozetřeme asi 1-1,5 cm od okraje. Zaoblené okraje přehneme ke středu tak, aby vznikl čtverec. Připravíme všechny 4 koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 200 °C.Horké koláče posypeme najemno nastrouhaným perníkem (tvarohovou část), okraje potřeme máslem s rumem a perník polijeme bohatě máslem.
Necháme vychladnout a pocukrujeme.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 08.07.2022 18:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz