Korpus:
4 bílky
200 g krupicového cukru
1,5 lžíce kukuřičného škrobu (maizena)
2 lžičky bílého vinného octa
Krém a zdobení:
200 g mascarpone
200 g smetany (33%)
1 ztužovač šlehačky
0,5 sáčku vanilkového cukru
čerstvé drobné ovoce
Troubu předehřejeme na 150 °C. Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem.Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Šleháme tak dlouho, až v něm nejsou cítit krystalky cukru.Poté do sněhu přimícháme škrob a ocet.Pevný sníh dáme do cukrářského sáčku s ostrou špičkou a stříkáme jím na plech kroužky s vyšším okrajem.Připravený plech vložíme do trouby a ihned po vložení snížíme teplotu na 110 °C. Pečeme zhruba 1 hodinu, vypneme a necháme v troubě vychladnout.Na krém vyšleháme smetanu s cukrem a se ztužovačem. Do krému lehce vmícháme mascarpone. Vyšleháme krém a korpusy jím pomocí cukrářského sáčku nazdobíme.Dozdobíme ovocem a podáváme.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 08.07.2022 22:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz