TopRecepty.cz

Mini Pavlova


Mini Pavlova

Suroviny

Korpus:
4 bílky
200 g krupicového cukru
1,5 lžíce kukuřičného škrobu (maizena)
2 lžičky bílého vinného octa
Krém a zdobení:
200 g mascarpone
200 g smetany (33%)
1 ztužovač šlehačky
0,5 sáčku vanilkového cukru
čerstvé drobné ovoce

Postup

Troubu předehřejeme na 150 °C. Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem.Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Šleháme tak dlouho, až v něm nejsou cítit krystalky cukru.Poté do sněhu přimícháme škrob a ocet.Pevný sníh dáme do cukrářského sáčku s ostrou špičkou a stříkáme jím na plech kroužky s vyšším okrajem.Připravený plech vložíme do trouby a ihned po vložení snížíme teplotu na 110 °C. Pečeme zhruba 1 hodinu, vypneme a necháme v troubě vychladnout.Na krém vyšleháme smetanu s cukrem a se ztužovačem. Do krému lehce vmícháme mascarpone. Vyšleháme krém a korpusy jím pomocí cukrářského sáčku nazdobíme.Dozdobíme ovocem a podáváme.

autor Autor: mika59
Datum vložení Datum vložení: 08.07.2022 22:24

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz