Korpus:
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
150 g krupicového cukru
4 lžíce horké vody
špetka soli (do bílků)
Náplň:
500 g rybízu
150 ml vody
120 g cukru (podle chuti)
1 sáček vanilkového pudinku
Krém:
500 g mascarpone
1 smetana ke šlehání
1 lžíce cukru moučky
1 želatinový ztužovač (nebo 6 plátků želatiny)
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení.
Vyšleháme žloutky s cukrem do husté bílé pěny a za stálého šlehání přidáváme po lžících horkou vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka metličkou po částech vmícháme sníh z bílků, ušlehaných se špetkou soli.Těsto přemístíme do připraveného plechu, urovnáme a dáme péct celkem cca na 13-15 minut (podle trouby). Jakmile těsto nabyde, snížíme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova, zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.Uděláme rybízovou náplň. Nejprve dáme do rendlíku 50 ml vody, rozmixovaný nebo propasírovaný rybíz, cukr a přivedeme k varu. Krátce povaříme, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v 100 ml vody a povaříme do zhoustnutí. Poté náplň natřeme na korpus.Mascarpone a cukr vyšleháme a vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a smícháme s krémem. Navrstvíme na zchladlou rybízovou náplň, uhladíme a dáme do chladu ztuhnout. Podáváme nakrájené na řezy.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 11.07.2022 08:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz