500 ml mléka
180 g cukru krupice (podle chuti)
1 vanilkový pudink
1 lžíce instantní kávy (podle chuti)
250 g měkkého tvarohu (z vaničky)
100 g zakysané smetany
1 lžíce rumu
Do rendlíku vlijeme mléko, přidáme cukr smíchaný s pudinkovým práškem a kávou. Za stálého prošlehávání metličkou přivedeme k varu a zvolna povaříme zhruba 2 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Zchladlý pudink přendáme do mísy, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, rum a prošleháme do spojení všech ingrediencí. V této chvíli ochutnáme a dle chuti se ještě může přidat malinko cukru, ale už moučkového. Nanuky a zmrzlina po zmražení chutnají všeobecně méně sladce a proto bývají většinou přeslazené, u domácích si můžeme cukr upravit dle svých potřeb.Pokud chceme připravit nanuky, tak hmotu vlijeme do nanukových tvořítek, občas při plnění formičkou klepneme o podložku, abychom vypudili vzduchové bublinky. Vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.Pokud chceme připravit zmrzlinu, tak směs vlijeme do zmrzlinovače, zapneme a necháme mrazit. Trvá to orientačně 50 minut a zmrzlina má konzistenci zmrzliny točené. Pokud bychom chtěli zmrzlinu pevnější, tak ji ještě přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca 30-40 minut do mrazničky, ale musíme ji občas promíchat.
Množství porcí a počet kusů je orientační, záleží na množství dané porce zmrzliny a u nanuků na velikosti tvořítek.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 23.07.2022 17:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz