Těsto:
3 vejce
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mletého máku
3/4 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Dále:
1/2 kg rybízu (nebo jiné ovoce)
Žmolenka:
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce cukru
100 g másla
Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej, mletý mák a vanilkový cukr. Nakonec přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a nalijeme na nachystaný plech.Z polohrubé mouky, cukru a másla vytvoříme mnutím prsty žmolenku.Rybíz odstopkujeme a poklademe dáme na těsto. Posypeme žmolenkou. Kdo má rád sladší, může posypat cukrem.Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.
Recept jsem si mírně upravila z internetu - Vaření s Jančou.
Autor: Majkaa | |
Datum vložení: 24.07.2022 15:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz