Jogurtová zmrzlina:
300 g bílého smetanového jogurtu
150 ml kondenzovaného slazeného mléka - salko
70 g medu
150 ml smetany ke šlehání
Jestli máte vanilkový lusk, přidejte do zmrzliny dřeň
Broskvová směs:
6 broskví
2 lžíce medu
svitek skořice
lžička citronové kůry
60 g nasucho opražených mandlí nebo lupínků
Kondenzované mléko svaříme s medem.Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout. Během mražení občas promícháme.Broskve krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Med rozehřejeme, přidáme broskve, skořici a citronovou kůru. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Nakonec vmícháme opražené mandle.
Já jsem zmrzlinu nemíchala a je skvělá.
Zdroj:Pestré vaření.
Autor: Jaruna18 (Jarmila Špůrová) | |
Datum vložení: 11.08.2009 12:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz