200 g cukety
100 g mrkve
250 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
150 g pekanových ořechů
200 ml oleje
3 vejce
3 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
250 g jahod
jahodový džem (nebo borůvkový)
Náplň:
500 g mascarpone
100 g tučného tvarohu
1 smetana ke šlehání - 36%
4 plátky želatiny
cukr (podle chuti)
Dále:
3 lžíce medu
želatina v prášku
ovoce - broskve, jahody, borůvky a hrozny
Oloupanou cuketu bez semen a mrkev nastrouháme na menším slzičkovém struhadle, ořechy nasekáme na hrubo, omyté ovoce nakrájíme na menší kousky, šlehačku ušleháme a želatinu namočíme do studené vody.Vejce, cukry a olej utřeme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, kakaem, ořechy a nakonec přidáme cuketu s mrkví.
Vše důkladně promícháme a dáme péct do vymazané a moukou vysypané formy.
Pečeme na 180 °C přibližně 25 minut. Zkoušíme špejlí.Mascarpone, tvaroh a cukr vymícháme do hladka.Vymačkanou želatinu dáme do malého kastrolku, přidáme 2 lžíce ušlehané směsi a při mírné teplotě mícháme až se rozpustí, spojí, vrátíme zpátky do krému a pořádně zamícháme. Nakonec přidáme opatrně šlehačku.Vychladlý korpus natřeme džemem, natřeme vrstvou krému, poklademe jahodami, natřeme další vrstvou krému a dáme do lednice ztuhnout
(nejlépe do druhého dne).Druhý den poklademe ovocem, přelijeme želatinou (dle návodu na obale, já dala místo cukru 3 lžíce medu) a dáme opět ztuhnout. Už stačí jen krátce.
Autor: medanek (Nina Taylor) | |
Datum vložení: 28.08.2022 16:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz