350 g sušenek (Lotus, máslové)
200 g másla
500 g mascarpone
500 g měkkého tvarohu (z vaničky)
200 g smetany ke šlehání
1 ztužovač Smetana fix
200 g bílé čokolády
1/2 lžičky mleté vanilky (nebo aroma)
Dno i strany dortové formy o průměru 26 cm vymažeme máslem a strany vysteleme pečicím papírem, ten se hezky přilepí na máslo.Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozehřátým máslem. Směs namačkáme na dno dortové formy.Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout.Smetanu ušleháme do konzistence, aby nebyla tuhá, ale ani netekla. Postupně zašleháme mascarpone, tvaroh a vychladlou čokoládu. Nakonec přidáme mletou vanilku.Krém naneseme na korpus a necháme přes noc v lednici.Při krájení musíme trochu pevněji nakrojit cheesecake, korpus ze sušenek jde trochu hůře.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 20.09.2022 22:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz