Těsto:
500 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
50 g másla
3 žloutky
30 g droždí
250 ml mléka
2 lžíce rumu
sůl
0,5 lžičky citronové kůry
Dále:
olej na smažení
Na dohotovení:
povidla
šlehačka
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a lžíci prosáté mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek.Žloutky vyšleháme se změklým máslem, přidáme prosátou mouku smíchanou se solí a ostatní suroviny a kvásek. Zaděláme těsto a necháme kynout asi hodinu.Hotové těsto vyválíme na silnější plát a vykrájíme kolečka, která necháme ještě asi 10-15 minut kynout. Do každého kolečka uděláme důlek. Vdolečky klademe důlkem dolů do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Usmažené necháme na ubrousku okapat.Hotové potřeme povidly a ozdobíme šlehačkou.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 28.09.2022 08:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz