1,5 kg jablek
175 g cukru
200 g másla
6 vajec
sůl
citronová šťáva (z 1 citronu)
300 g šlehačky
375 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
200 g marcipánu
100 g umletých mandlí
1 mandlový pudink
100 g cukru na polevu
4 cl Mandlového likéru
Jablka loupeme a nakrájíme na plátky. Utřeme máslo, cukr, sůl a citronádu. Vmícháme 4 vejce a 100 ml. Smetany, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme a vylijeme na plech. Položíme na ně plátky jablek. Zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme bílky. Z těch ušleháme sníh. Žloutky utřeme s marcipánem a potom vmícháme zbytek šlehačky, mandle a pudink na konec sníh. Pak rovnoměrně natřeme na plátky jablek. Upečme (175°C) 45 min.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 16:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz