4 hrušky
3 lžíce cukru krupice
máslo
3 žloutky
150 ml mléka
1 vanilkový cukr
50 ml oleje
140 g hladké mouky
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
máslo na pánev
Na povrch:
4 hrušky
3 lžíce cukru krupice
mletá skořice
3 lžíce rumu
Hrušky oloupeme a nakrájíme.Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum. Pokud si troufneme, můžeme oflambovat, ale nemusí být.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert.Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky.Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem.Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou.Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 06.10.2022 18:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz