Těsto:
1 kg pšeničné mouky
50 g kvasnic
20 g soli
200 g cukru
100 g másla
6 žloutků
2 vanilkové cukry
kůra z 1 citronu
500 ml mléka (podle potřeby)
1 dl rumu
Náplň:
300 g oloupaných pečených kaštanů
300 ml mléka
100 ml smetany
80 g cukru
1 špetka soli
2 lžíce rumu
Dále:
tuk na smažení
Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.Na náplň nejprve kaštany vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut. Poté vše pasírujte, ochuťte rumem a pokud bude zapotřebí, přilijte ještě mléko nebo smetanu.Z připraveného těsta uválejte 1 cm tlusté pláty, ze kterých pomocí tvořítka nebo skleničky připravíte kruhy, na které naneste kaštanovou náplň. Takto připravené kruhy s náplní složte do tvarů půlměsíce a pevně stlačte okraje. Nechte ještě 20 minut odpočinout a poté smažte na pánvi na rozpáleném tuku.Hotové Krapfen zlehka pocukrujte a můžete servírovat.
Jedlé kaštany jsou známou pochoutkou. Obvykle se tepelně upravují krátkým opečením na horké plotně, nebo na speciální pánvi přímo nad ohněm. Mohou se však i rozemlít a pak vzniká mouka vhodná k přípravě pečených zákusků. V jižním Tyrolsku se z jedlých kaštanů s oblibou připravují kaštanové Krapfen.
Autor: Jihotyrolska_kucharka | |
Datum vložení: 12.10.2022 15:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz