400 g polohrubé mouky
75 g hladké mouky
200 g cukru krupice
10 g prášku do pečiva
3 g jedlé sody
300 ml kefíru (nebo podmáslí)
300 g dýňového pyré z dýně hokkaido
3 vejce
90 ml oleje
10 g perníkového koření
5 g skořice
30 g holandského kakaa
80 ml kefíru (nebo podmáslí)
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
moučkový cukr na posypání povrchu
Připravíme si pyré. Je lepší si to připravit den dopředu. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 20 minut. Po upečení dýni rozmixujeme a necháme vychladnout.Všechny suché ingredience (mouka, cukr, kypřicí prášek, jedlá soda a koření) smícháme dohromady a dáme stranou.Do druhé mísy rozklepneme vajíčka a zlehka je našleháme, přidáme kefír, olej, promícháme a nakonec vmícháme vychladlé dýňové pyré.Dýňovou směs přidáme k moučné směsi a dohladka vymícháme.Polovinu směsi odebereme a přidáme do ní holandské kakao a zbytek kefíru. Důkladně promícháme.Vymažeme a vysypeme formu.Do formy dáme nejprve část kakaového těsta, potom dýňové a nakonec zase kakaové. Nebo můžeme lžící těsto dávat do formy na střídačku.
Toto množství je na větší bábovkovou formu.Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení pocukrujeme.
Trošku jsem se bála tohoto receptu. Kefír a dýně, nevěděla jsem jak to vyjde a jestli to bude cítit a chutnat po dýni, ale výsledek je skvělý. Moc nám to chutnalo a proto jsem se chtěla podělit o recept, který jsem vyzkoušela. Recept mám ze stránky "Máma peče doma."
Autor: janatka (Iveta Janatová) | |
Datum vložení: 15.10.2022 21:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz