TopRecepty.cz

Koláče hruškáče


Koláče hruškáče

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
250 ml vlahého mléka
80 g mletého cukru
1 žloutek
1 plná lžíce majonézy
100 ml oleje
30 g droždí
kůra z 1/2 citronu
sůl
Hrušková náplň:
cca 12 hrušek
1,5 lžičky mletého koření (skořice, badyán, hřebíček)
2 lžíce rumu
1 lžíce povidel
strouhaný perník na zahuštění
cukr a citronová šťáva podle chuti
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
100 g cukru
100 g másla
Na dokončení:
30 g másla
3 lžíce rumu

Postup

Nejdříve připravíme náplň a drobenku. Hrušky zbavíme jádřince a stopky. Nakrájíme na kousky a dáme dusit. Dusíme do odpaření vody a dochutíme kořením. Vše promixujeme ponorným mixérem a zahustíme perníkem. Drobenku připravíme smícháním všech surovin.Z mléka, lžičky cukru a droždí vytvoříme kvásek a necháme vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek a všechny zbývající suroviny. Uhněteme hladké těsto a necháme přikryté cca hodinku kynout.Poté těsto propracujeme a rozdělíme na tři části. Každou nejprve prsty a poté válečkem vytvarujeme do tenkého kruhu. Potřeme náplní a a posypeme drobenkou. Můžeme okraje potřít rozšlehaným vejcem, já jsem nedělala.Koláče necháme ještě cca 15-20 minut kynout a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme dozlatova cca 20 minut. Po vytažení je necháme koláče krátce zchladnout a potřeme rozpuštěným máslem s rumem.

autor Autor: mika59
Datum vložení Datum vložení: 16.10.2022 17:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz