250 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
150 g moučkového cukru
1 vejce
100 g másla
150 ml mléka
Dále:
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
8 středně velkých jablek
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
V míse promícháme změklé máslo, vejce, cukr a mléko. Mouku přesejeme a smícháme s kypřicím práškem a přidáme do mísy. Promícháme. Vznikne polotuhé těsto.Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Těsto rozetřeme rovnoměrně do formy.Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, potom jablka rozkrojíme na půlky a každou půlku nakrájíme tak, že nedokrojíme do konce, aby jablko drželo pohromadě. Prostě uděláme zářezy, tak, aby se jablko nerozpadlo.Poklademe na těsto a lehce vmáčkneme do těsta. Během pečení těsto dost povyskočí. Posypeme skořicí a třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě a pečeme na 180 °C asi 40-50 minut dozlatova.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 17.10.2022 10:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz