350 g dýně hokkaido
250 g hladké mouky
100 ml řepkového oleje
100 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1 lžíce perníkového koření
3 vejce
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
100 g čokolády na vaření
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Krém:
100 g mascarpone
100 g tvarohu
1 lžíce moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
Troubu předehřejeme na 180 °C.Z dýně uděláme pyré: Rozkrojíme ji na poloviny, vydlabeme semínka a obě poloviny položíme řeznou stranou na plech s pečicím papírem. Pečeme zhruba hodinu na 180 °C, hotovou dýni poznáme tak, že její slupku lze snadno propíchnout vidličkou. Upečenou dýni necháme zchladnout, lžící vydlabeme vnitřek a ten rozmixujeme, dokud nebudeme mít zcela hladké pyré.Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, perníkové koření a sůl.Vejce vyšleháme s cukrem tak, aby nám vznikla pěna, do které přimícháme dýňové pyré a olej.Do tekuté směsi postupně vmícháme sypkou směs, dokud nám nevznikne hladké těsto, nakonec přimícháme i nakrájenou čokoládu.Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy (nebo vystlané pečicím papírem) a pečeme dozlatova asi 50–55 minut. Po vyndání z trouby necháme chlebíček vychladnout.Než nám chlebíček vychladne, připravíme krém. Prošleháme všechny ingredience (mascarpone, tvaroh, moučkový cukr a šťávu z citronu) v krémovou konzistenci a naneseme na vychladlý chlebíček.
Autor: matyldaa | |
Datum vložení: 22.10.2022 10:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz