Těsto:
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
130 ml mléka
20 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru
1 vejce
2 lžíce rumu
1 lžíce sádla
50 g másla
špetka soli
Dále:
povidla
rum
1 kg jablek
ořechy
skořice
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
70 g másla
50 g cukru
skořice
Do pekárny dáme tekuté ingredience (máslo necháme povolit), droždí, přidáme mouky, sůl, cukr a necháme vypracovat těsto.
Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým způsobem.Mezitím co kyne těsto, tak připravíme drobenku. Propracujeme jí rukama a dáme do lednice.Umyté jablka zbavíme jadřinců, nemusíme je loupat. Polovinu jablek nastrouháme a druhou nakrájíme na kostičky. Přidáme skořici, nakrájené ořechy a zamícháme.Vykynuté těsto dáme na pečicí papír do klasického plechu. Pomažeme povidly rozmíchanými s rumem a troškou skořice.
Na připravené těsto rozložíme jablka a posypeme drobenkou.Plech vložíme do středně předehřáté trouby, pečeme cca 35 minut na 180 °C. Teplota a čas je orintační.
Jablka jsem nesladila, stačí povidla.
Autor: Majkaa | |
Datum vložení: 19.11.2022 16:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz