100 g hořké čokolády (73%)
120 g olivového oleje
140 g moučkového cukru
60 g hladké mouky
2 vejce
vanilkový extrakt (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
Do kastrolku dáme čokoládu a olej a nad mírným plamenem mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Stačí mít plamen zapnutý jenom chvilku a pak jen hodně míchat. Nechceme mít směs příliš horkou.Přelijeme směs do mísy, přisypeme cukr a metličkou zamícháme. Přisypeme mouku a opět zamícháme. Rozklepneme vejce a zamícháme do směsi. Nakonec vmícháme ještě pár kapek vanilkového extraktu, nebo vanilkový cukr.Nalijeme těsto do formy 10×20 (nebo podobné) vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C po dobu 25 minut.Test s párátkem zde nebude fungovat, protože když ho vyndáme, bude od těsta, i když bychom brownies přepekli.
Jistě to láká se hned pustit do jídla, nicméně u brownies tohoto typu se vyplatí počkat, až úplně vychladnou – teprve pak mají tu správnou konzistenci.
Autor: Dunys | |
Datum vložení: 23.11.2022 23:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz