TopRecepty.cz

Ukrajinský jahodový kysel


Ukrajinský jahodový kysel

Suroviny

300 g jahod
200 g moučkového cukru
5 lžic Solamylu

Postup

Z jahod odstraníme stopky, omyjeme je ve vlažné vodě a prolisujeme. Ve 3/4 l horké vody rozpustíme cukr, přivedeme do varu, pomalu vmícháme solamyl, který jsme předtím rozpustili ve vlažné vodě. Krátce povaříme, odtáhneme ze sporáku a vmícháme prolisované jahody. Nalijeme do kompotových misek a necháme vychladit.

Poznámka

Zdroj: Květy - knihovna

Je to moc dobrý osvěžující dezert, zvlášť když ho necháme hodně vychladit. Já jsem tam ještě přihodila hrst borůvek.

autor Autor: HankaPu
Datum vložení Datum vložení: 12.08.2009 17:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz