4 pevné hrušky
0,5 dcl jablečného moštu
0,5 dcl bílého vína
3 lžičky medu
kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
asi 8 hřebíčků
2-3 lžíce rumu
1/2 l mléka
1 sáček čokoládového pudinku
2 lžíce cukru
šlehačka
Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky hrušek a přiklopené vaříme tak dlouho, jak chceme hrušky měkké. Jednou během vaření hrušky obrátíme (já jsem vařila celkem asi 4 minuty). Uvařené je dáme chladnout. Vývar, který zbude z hrušek uchováme.Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Hrušky naskládáme na talířky a přelijeme hotovým pudinkem. Dezert dáme pořádně vychladit.Před podáváním ze zbylého vývaru z hrušek odstraníme koření, přidáme lžičku cukru a 2-3 lžíce rumu. Znovu přivedeme k varu a vařením zredukujeme tekutinu na hustotu medu.Na dezert nastříkáme šlehačku a vše pokapeme připravenou rumovou redukcí.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 12.08.2009 20:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz