Korpus:
4 bílky
80 g cukru krupice
150 g másla
150 g strouhaných vlašských ořechů
70 g polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
špetka soli
Žloutková vrstva:
4 žloutky
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Krémová vrstva:
100 ml mléka
80 g cukru krupice
100 g hořké čokolády
100 g másla
100 g strouhaných vlašských ořechů
K dokončení:
hrubě sekané ořechy na posyp
Troubu zapneme na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení - dno i boky.Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do hustého sněhu.V druhé misce smícháme ořechy s moukou a práškem do pečiva, přidáme rozpuštěné a zchladlé máslo, dobře promícháme a zlehka vmícháme ušlehaný sníh. Navrstvíme do formy, vložíme do vyhřáté trouby na 15-20 minut. (podle trouby)Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny a rozetřeme rychle na předpečený korpus. Vrátíme do trouby a pečeme při snížené teplotě 130 °C ještě 10-15 minut. Hotové necháme trochu zchladnout a zatím připravíme krémovou vrstvu.Na mírném stupni tepla rozpustíme v mléce cukr a odstavíme. Přidáme máslo, čokoládu a nakonec ořechy. Promícháme a mírně ztuhlé navrstvíme na žloutkovou vrstvu. Povrch uhladíme, posypeme nasekanými ořechy a necháme vychladit. Pak nakrájíme na řezy a můžeme dozdobit půlkami ořechů.
Recept jsem dostala od mé kamarádky Magdy ze Slovenska - Torta Magdalény - proto ten název a nejen tímto jí děkuji. Původně bylo v receptu každého cukru 100 g, ubrala jsem a ještě jsou dost sladké.
Dají se použít též jako cukroví pečené na poslední chvíli, nakrájí se na malé obdélníčky. Rozhodně vydrží nejméně týden (pak už nezbyl žádný).
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 09.12.2022 11:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz