250 g celozrnné hladké mouky
100 g sójové hladké mouky
1 vejce
1 sáček sušeného droždí
1 špetka cukru
sůl
200 ml vlažného mléka
4 lžíce medu
4 lžíce oleje
polohrubá mouka na vál
1 vejce na potření
Do misky vsypeme droždí, přidáme trošku cukru a vlahého mléka, promícháme a přikryjeme. Počkáme až kvásek vzejde.Mouku prosejeme do mísy a vmícháme sůl. Přidáme kvásek, ve vlahém mléce rozmíchané vajíčko, med a olej.Těsto dobře propracujeme a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.Pak těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a tvoříme briošky. Poklademe je na plech s papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem.Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 15.12.2022 10:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz