100 g krupicového cukru
40 g másla
200 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
3 žloutky
zakysaná smetana k podávání
Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 stupňů a čas na 45 minut.Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme, dokud se nevytvoří hladký karamel, následně jej dáme prozatím stranou.V hrnci přivedeme k varu smetanu na šlehání společně s mlékem. Když se směs vaří, odstavíme z plotny a pomalu ji tenkým proudem přilijeme ke žloutkům, které máme připravené v míse a při
nalévání smetanové směsi stále mícháme.Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko.Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut.Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.
Recept vznikl za přispění Markéty Marešové alias foodblogerky Lžička cukru.
Autor: Lauben (Lauben) | |
Datum vložení: 19.12.2022 10:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz