Těsto:
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g cukru krupice
1 lžička skořice
3 lžičky kakaa
2 větší jablka
2 vejce
špetka soli do sněhu
100 ml oleje
100 ml mléka
Krém:
250 g tučného, jemného tvarohu
125 g másla
1 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
pár kapek rumové tresti (nebo hořká mandle, nemusí být)
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka (měla jsem menší a přidala jsem ještě 2 malé hruštičky). V mléce rozkvedláme 2 žloutky a z bílků se špetkou soli ušleháme hustý sníh. Do mísy přidáme mléčnou směs, olej a promícháme. Poté obracečkou zlehka vmícháme sníh.Těsto vlijeme do připraveného plechu a dáme péct, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 10-15 minut podle trouby, zkusíme špejlí. Upečenou buchtu přendáme na mřížku a necháme zcela vystydnout.
Zatím uděláme krém.Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou.Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 17.12.2022 08:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz