Těsto:
8 vajec
240 g moučkového cukru
240 g hladké mouky
0,5 lžičky prášku do pečiva
olej na potření papíru na pečení
Krém:
3 smetany ke šlehání
300 g čokolády na vaření
250 g tučného tvarohu v kostce
Dále:
bílý a hnědý marcipán
Do smetany ke šlehání nalámeme čokoládu a zahřejeme. Nesmí se to vařit, zahříváme mírně, pouze aby se čokoláda rozpustila. Necháme vychladnout a na noc uložíme do lednice.Vejce s cukrem ušleháme do pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem.Na dva plechy připravíme pečicí papír a jemně ho potřeme olejem.Těsto rozdělíme stejnoměrně na oba plechy a rozetřeme po celé ploše. Oba plechy vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10-15 minut.Horké rolády pocukrujeme a položíme na ně čistý pečicí papír, překlopíme a původně spodní papír opatrně odstraníme. Pak stočíme i s papírem, stáčíme z kratší strany. Necháme 30 minut chladnout a rozvineme.Mezitím z lednice vyjmeme odloženou čokoládovou smetanu, ušleháme ji a pak vešleháme tvaroh.Piškotové pláty po okrajích ořízneme a natřeme krémem. Stočíme a potřeme krémem i na povrchu. Jednu roládu rozkrájíme na části jak chceme velké a přilepíme podle fantazie. Pak vytvoříme v krému vidličkou rýhy (kůru).Z marcipánu vytvaruje houby jako dekoraci.
Tento dezert pochází z Francie a zakončuje se jím štědrovečerní večeře.
Peče se v různých variantách, kdy je vždy základem piškotová roláda a krémy se dělají různé s čokoládou.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 25.12.2022 14:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz