Těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla
špetka soli
40 g cukru
1 žloutek
Náplň:
2 citróny
2 vejce
750 g tučného tvarohu
250 g zakysané smetany
100 g cukru
1 vanilkový cukr
50 g škrobové moučky
Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněťte, podle potřeby přidejte 1 až 2 lžíce studené vody. Těsto zabalte do mikrotenové fólie a přibližně za hodinu uložte do chladna. Mezitím připravte náplň. V horké vodě omyjte a okartáčujte citróny a osušte je. Kůru z nich nastrouhejte a vymačkejte šťávu. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vychlazené těsto rozválejte na lehce pomoučněném vále a vyložte jím koláčovou formu. Okraje zvedněte do výše asi 3 centimetrů. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Tvaroh promíchejte s citrónovou kůrou a šťávou, zakysanou smetanou a vmíchejte žloutky, cukr a vanilínový cukr. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a rozložte jej na tvarohový krém. Přisypte škrobovou moučku a opatrně promíchejte. Tvarohovou masu naneste na těsto a povrch urovnejte. Tvarohový koláč pečte v horké troubě 50 a. 60 minut. Upečený koláč nechejte vychladnout a nakrájejte na 12 kousků. Ozdobte šlehačkou a podávejte.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 16:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz