5 bílků
3/4 l mléka
1 vanilkový pudink
1 lžička másla
cukr
rum
Z bílků ušleháme sníh, mléko uvedene do varu. V mléce uvaříme noky, které z ušlehaného bílku vykrajujemne lžící. Vařené noky dáme na dno hluboké porcelánové mísy. V mléce uvaříme vanilkový pudink, do kterého přidáme lžičku másla, cukr a rum. Tak vznikne pudinkový krém. Zalijeme jím bílkové noky. Bohatě pokapeme karamelem a necháme vychladnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Zdroj: Kalendář F1 - Jaroslava Panýrková
Protože jsem měla těch bílků asi 10, tak jsem to trochu pozměnila, udělala jsem 2 druhy pudinku a mezi ně jsem dala nakrájené jahody. Ty noky hodně nabydou, já jsem je měla jak dělové koule. Ale je to dobrý, lehký dezert.
Autor: HankaPu | |
Datum vložení: 19.08.2009 01:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz