TopRecepty.cz

Švestkový koláč kynutý


Švestkový koláč kynutý

Suroviny

500 g hladké mouky
65 g cukru
1 špetka soli
250 ml mléka
125 g másla
25 g čerstvého droždí
2 kg švestek
5 lžic cukru krystal na posypání

Postup

Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s vychladlým rozpuštěným máslem přidáme k mouce.Hnětačem všechny přísady zpracujeme na hladké těsto.Zakryjeme ho a na teplém místě necháme zhruba 30 minut kynout.Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.Vykynuté těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme ho na plechu vyloženém pečicím papírem.Navrch položíme švestky a lehce je do těsta zamáčkneme.Potom koláč necháme ještě kynout asi 30 minut.Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 3) 35-40 minut.Upečený koláč posypeme krupicovým nebo moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Kdo nemá rád nahoře jen cukr, může posypat drobenkou. Pod švestky je možné přidat ochucený tvaroh.

autor Autor: toprecepty.cz
Datum vložení Datum vložení: 19.02.2008 21:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz