500 g rybízu
180 g másla
180 g cukru
1 vanilkový cukr
1 špetka soli
4 vejce
350 g polohrubé mouky
150 g mletých mandlí
1/2 balíčku kypřicího prášku
Krém:
2 vejce
30 g cukru
200 ml smetany ke šlehání
tuk na vymazání plechu
Rybíz přebereme, opláchneme a necháme okapat. Okapaný ho vidličkou obereme a posypeme jednou lžící mouky.Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jakmile se cukr rozpustí, všleháme vejce.Mouku promícháme s mandlemi a kypřicím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně.Vymažeme plech a troubu včas předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz.Připravíme krém. Žloutky oddělíme od bílků. Ve smetaně rozšleháme žloutky a cukr. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce přimícháme do žloutkové smetany a rybíz tímto krémem zalijeme.Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 21:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz