300 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
100 g rostlinného tuku
1 vejce
mléko podle potřeby
ztužený tuk na plech
Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k různému použití. Obvykle je rozdělujeme na dva díly a plníme nádivkou z jednoho obyčejného tvarohu nebo strouhanými jablky se skořicovým cukrem. Nebo dvě třetiny těsta rozválíme na plát, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylého těsta uděláme mřížky. Mřížkový koláč je lepší druhý den po rozležení.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 21:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz