250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
250 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
4 pomeranče
3 kelímky kysané smetany
Na ozdobu:
pekanové ořechy
pomeranč
čokoláda
Smetanu ke šlehání nalijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Zahříváme za stálého míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. Pozor, čokoláda nesmí vařit.
Uložíme na noc do lednice.Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Pak ho ručním šlehačem prošleháme.Čokoládovou smetanu ušleháme a po částech za stálého šlehání přidáváme pudink. Ušleháme dohladka.Do pohárů rozdělíme krém, přidáme nakrájené pomeranče a na ně dáme kysanou smetanu, kterou si můžeme podle chuti přisladit. Já už ji nesladím.Ozdobíme dílky pomeranče, pekanovými ořechy a čokoládou.
Podáváme vychlazené.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 23.01.2023 13:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz